The Three Boutique Hotel, Kapstaden

Tänk dig det mest perfekta hotell du kan tänka dig. Då har du The Three Boutique Hotel i ett nötskal. Detta är förstås högst personligt, men för mig är detta det perfekta hotellet. Varför? Tänk dig supertrevlig personal, enkelt, rent, stilfullt, bra läge, pool, takterrass och världens godaste frukostbuffé. För mig är detta det som krävs för att bli ett av mina högst rankade hotell. Att de dessutom har en såkallad ”honesty bar” gör inte saken värre, väldigt bra koncept! De har en bar, men gästerna får själva hälla upp vad de vill dricka och sedan notera på ett papper rumsrummer + vad man tog. Det skapas en hemmakänsla att själv hälla upp ett glas vin och sedan trippa upp på sin uteplats vid rummet. Och jag kan nog lova att just för att de litade så på sina gäster så var det ingen som lurade dem. Hoppas jag iallafall! Vi var iallafall livrädda för att råka glömma notera vad vi tog.

Namnet The Three Boutique Hotel kommer från de tre berg som omfamnar hotellet; Table Mountain, Lions head och Signal Hill. Detta lilla hotell på två våningar har en känsla av att vara ett bed & breakfast snarare än ett hotell. De har endast 18 rum, vi fick nog ett av de bästa längst ut med utsikt över poolen. Om jag ska vara väldigt petig och klaga på något så var det väl just poolen, den var liten vilket var ok men vi tyckte den kunde rengjorts lite oftare. Vi fick ofta själva ta håven och fiska upp diverse löv och småkryp som simmade runt. Och sedan låg poolen precis bredvid den lilla parkeringen, så i en perfekt värld hade jag velat ha poolen på takterrassen istället där vi ofta spenderade en timma eller två i solen. Blev man sugen på ett dopp fick man gå ned en våning, men som sagt – ilandsproblem. Denna kritik är om jag verkligen är petig!

En kväll när vi skulle ut och äta själva jag och Victor så kom vi hem vid kl. 22 efter en tur på Table Mountain, vi kände att det var lite sent att strosa runt på Kapstadens gator – rädslan av vad vi hört om denna stad tog över. Vi frågar hotellet om var i närheten vi kan beställa en pizza med hemkörning till hotellet (hotellet serverar endast frukost), svaret var då att de gärna kan åka och hämta pizzan åt oss. Snacka om service!

Frukostbuffén var i en klass för sig. Framdukat stod äggröra, bacon, all färsk exotisk frukt du kan tänka dig, nybakat bröd och diverse pålägg. Detta altinerade också från dag till dag; ena dagen fanns det omelett, andra dagen äggröra mm. Till detta serverade de även kaffe att dö för, kan fortfarande drömma om deras cappuccino…Efter några dagar såg vi även att flera av gästerna beställde annan frukostmat från en meny. Inte för att det behövdes, men deras egg benedicte och banana milk shake såg helt magiska ut så vi beställde det också. Då allt sätts på totalnotan så visste vi inte om det ingick eller inte – vi såg inga priser och kunde inte med att fråga. Vid utcheck såg vi dock att all denna frukostmat ingick i priset, helt otroligt! Priset var inte heller farligt, ZAR 1 390 per natt betalade vi för rummet (inkl. en viss travel agent rabatt), ca. SEK 800 per natt i mars 2016. Den lokala valutan ska noteras är väldigt låg just nu, men prisläget är generellt väldigt bra i Kapstaden – man får mycket för pengarna här. Så härligt när man kan unna sig med gott samvete!

Obs! Detta är inget sponsrat inlägg, utan helt min egna recension.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s