Sundowner

På safarispråk finns det något som kallas sundowner, ett väldigt trevligt påhitt. Efter ungefär halva tiden ute på safarituren så pausar man på ett säkert ställe, där smäller sedan guide och chaufför upp ett litet barbord med snacks och valfri dryck så som vin, öl eller läsk som vi får avnjuta mitt ute i det vilda.

 Jag märkte att jag blivit lite sjåpig sedan förra gången jag var på safari för 5 år sedan, helt plötsligt var jag lite rädd för att gå av safarijeepen… Jag hade hört att så fort man lämnar fordonet är man ett byte för eventuella rovdjur. Men samtidigt tänkte jag att guiden nog inte skulle riskera alla våra liv såklart, men de kunde glömma att jag skulle våga kissa i alla fall! När männen gick in i buskarna så stod jag nära guiden med mitt glas vin i handen, med ena blicken mot buskarna, den andra mot sjön (det kunde ju komma upp en vildsint flodhäst, de är inte att leka med och snabba är de också!). Men inget hände såklart och efter andra ”sundownen” började jag slappna av lite…sålänge jag inte var för långt ifrån jeepen.

Vårt sällskap med den indiska familjen på tre generationen visar sig vara väldigt trevlig, alltid spännande att utbyta erfarenheter och kulturer med personer man möter på vägen. Vi står där mitt på savannen i tystnaden och pratar om livet. Just denna familj märkte vi hade gott ställt, men utan att vara kaxiga på något sätt. Det visade sig att den äldsta mannen i familjen hade startat ett väldigt framgångsrikt företag i Indien och kunde nu luta sig tillbaka och njuta av tillvaron. Den gamle mannen ville uppleva sin dröm om safari innan det var för sent, han var 80 år gammal och enligt honom själv inte mycket tid kvar. Sorgligt men samtidigt blir så glad av att han verkligen lever sin dröm. Som man ska, även fast man inte är 80 år! 

Vi letade en hel eftermiddag aktivt efter leopard, men tyvärr såg vi aldrig någon. Jag har sett en på en tidigare resa till Kenya, jag hade nog en väldig tur. Ville väldigt gärna se en igen, så himla fina djur, men tyvärr inte. Synd för Victor som aldrig sett en leopard, men vi fick i alla fall se The Big 4; elefant, lejon, buffel och noshörning. Inte illa det!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s