Från safari till Kapstaden

Safarin börjar gå mot sitt slut och vi måste lämna Kapama efter två nätter/tre dagar på plats. Jag var först rädd att två nätter skulle vara för lite, men det var faktiskt lagom. Det gjorde ju sitt att vi fick se väldigt mycket på våra game drives förstås och priset på ett femstjärnigt safariställe likaså. Men det var helt klart värt varenda krona och jag rekommenderar verkligen Kapama Game Reserve till alla! Det kändes genuint och vi fick intrycket av att det verkligen var vi som var på besök i djurens värld och inte tvärt om. Synd att kalla det en park egentligen, var mer som ett inhägnat  Tyvärr hade vi lite dåligt väder då och då, men då det var varmt i luften gjorde det inte så mycket. På safariturerna fick vi regnponchos den gång det vräkte ned och åskade, inget man behövde tänka på själv. Men nu längtar jag efter lite sol på min vinterbleka kropp så jag ser fram emot Kapstaden och hoppas på fint väder där!

Innan vi åker hem säger vi hejdå till våra nyfunna indiska vänner och byter kontaktuppgifter, kanske kan bli ett besök till Indien igen snart? Älskar Indien! På väg till ”flygplatsen” (som bara är ett skjul mitt på savannen) åker vi återigen förbi zebror och giraffer, man får liksom inte nog av dessa vackra djur. Giraffer är mitt absoluta favoritdjur, så himla vackra och graciösa med sina långa halsar och ögonfransar. Safari är inget man åker på varje år, jag har haft turen att uppleva detta fantastiska två gånger – får se när och var det blir nästa gång.

IMG_1033

Vi flyger med South African Airways direkt från Hoedspruit till Kapstaden, resan tar ca 2,5 timme. Som alltid på små lokala flygbolag så är de väldigt generösa, vi får gott om mat och dryck på denna korta sträcka. Till vinet serverar de ett extra glas med is i, märkligt tänkte jag men jag får sedan lära mig att det är vanligt i Sydafrika att ha isbitar i vitt/rosévin. Kan bara tänka mig alla vinkännare som skulle rynka på näsan och tycka man förstör vinet! Jag tänkte likadant först, men insåg sedan att det inte var så dumt med iskallt vin.

När vi närmar oss landningsbanan uppenbarar sig Table Mountain på min sida fönstret, precis som jag föreställt mig var det väldigt vackert. Solen strålar från en klarblå himmel och det känns riktigt roligt att vara framme i vad jag tror är en av världens vackraste städer. Här ska vi möta upp Victors barndomskompis som bor här och ska hämta upp oss på flygplatsen, men först ska vi ha våra väskor. Vi tänkte båda två att såklart väskorna inte ska försvinna på en så kort flight, det går trots allt bara två flyg från Hoedspruit – ett till Kapstaden och ett till Johannesburg, men tyvärr så hamnade Victors väska i Johannesburg fick vi veta efter en stunds väntande. Så typiskt, 50% chans att hamna rätt! Jag har varit med om att tappa bort väskor sååå många gånger så jag är alltid beredd på det, men just denna sträcka tänkte vi att det inte var så stor risk…man ska tydligen vara alltid vara beredd.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s