Kapama Private Game Reserve – äntligen framme!

Värmen slår oss i ansiktet när vi går av det lilla planet, vi är trötta men mitt hjärta hoppar av glädje – äntligen är vi här! Vi landar på Hoedspruits flygplats, ca 1 timmes flygresa från Johannesburg. Här är inte tal om någon säkerhetskontroll eller bagageband, alla stiger ut ur den lilla byggnaden, ut i den 32-gradiga värmen och får sedan peka ut sitt bagage från en traktor. Vår guide från Kapama River Lodge heter Matthew, kör oss med en stor öppen jeep direkt ut i nationalparken – safarin startar direkt från flygplatsen till hotellet!

DSC00524

DSC00525

DSC00528

Vi sitter flämtandes i solen i våra jeans och försöker ta in att vi verkligen är här. Resan till hotellet tar bara ca 15-20 minuter, på vägen dit ser vi en gigantisk buffel badandes i en sjö, giraffer och zebror. Väl på hotellet är allt alldeles underbart, vilket ställe! Jag fick tipset av min föredetta kollega och vän, och det var precis som jag föreställt mig. Tack Karin! Då flyget var lite sent var det bara att svida om till lite mer safarivänliga kläder och bege oss ut på vår första game drive, ingen vila och ingen tid att förlora! Vi åkte tillsammans med en gullig indisk familj, alla vi inkl. guiden höll sedan samman på safariturer och vid middagsbordet varje kväll. Bra sätt att lära känna lite nytt folk, särskilt om man skulle resa ensam.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s