New York, New York

Mot staden som aldrig sover – The big apple!

Jag flyger med Norwegians direktflyg till New York från Oslo och jag måste säga att jag är imponerad. Förutom att vi lyfte en timma för sent så är jag ändå imponerad av att allt är så fräscht, fönstren är så stora, Internet ombord… detta känns som framtidens plan! Nu kanske jag är väldigt sen med att ha flugit långt med Norwegian, men ändå. Jag fick definitivt inte samma wow-faktor när jag flög med dem inom Europa. Ordet Dreamliner för inte direkt något positivt med sig heller med tanke på förseningar, Norwegians hantering av reklamationer och allt vad de varit med om. Men här finns usb-uttag överallt och istället för att dra ned en skärm för att få mörkt vid fönstret trycker man här istället på en knapp så får man tonade rutor istället. High tech måste jag säga! Vill man beställa något knappar man in sitt kreditkort på touch screen skärmen och vips så kommer flygvärdinnorna med ens beställning. I min biljett ingår dock varm mat inkl. dryck i början av flygningen och en smörgås innan landning. Mer än det behöver man egentligen inte. 
Jag landar på JFK flygplats som ligger ungefär 1 timmes taxiresa från Manhattan. På flygresan tittade jag avundsjukt på alla runtomkring mig som bara kan sätta sig tillrätta i flygstolen och sova… Tiden går ju så mycket fortare då! Men 8 timmar är inte hela världen, hann beta av 3 filmer. När vi däremot skulle igenom tullen så var det en hysterisk kö… 2 timmar fick jag vänta tills det var min tur! Man möts av käcka skyltar där det står: US Customs is the face of United States. Jag tänker då att det är verkligen inget happy face direkt! Surare tullpersonal får man leta efter. Jag gör mitt bästa för att försöka charma dem lite, men inte mycket som biter på dem tyvärr. Men allt detta dåliga bleknar så fort New Yorks skyline dyker upp, helt plötsligt är irritationen borta och man får känslan av att befinna sig i en film.

  


7 reaktioner på ”New York, New York

  1. Jag var också mycket nöjd med Norwegian-flighten till LAX våren 2014 och inte ens en skymt av försening. Dessutom en väldigt trevlig Dreamliner att flyga med. Men står det mellan Norwegian och säg SAS eller Lufthansa så är nog valet givet såvida det inte skiljer massa tusenlappar. 🙂

    Gillad av 1 person

    1. Sant, jag håller helt med dig att man nog i första hand valt ett annat bolag pga alla skriverier…kanske är just för att man var beredd på det värsta som upplevelsen faktiskt blev positiv? 🙂 Och tullen ja, tell me about it… Hade faktiskt ditt inlägg i huvudet när jag stod där och blev mer och mer irriterad 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s