En välbevarad hemlighet

Det är vissa saker i en storstad som är omöjliga att hitta som turist ibland. De där guldkornen som finns lite överallt men som man bara inte riktigt tänker på.

Min bror föreslog att vi skulle gå till Gordon´s Wine Bar som ligger vid Enbankment, han länner mig såklart väl och visste att jag skulle älska detta ställe. Notera då att detta inte är Gordon Ramsey´s bar, utan en helt annan, äldre Gordon. Detta är Englands äldsta vinbar från år 1890 och det speciella med den är att lokalen ser ut som en fängelsehåla med galler, lågt till tak och endast stearinljus som belysning. Klaustrofobiska personer ska nog hålla sig undan!

När vi väl kommer dit så höll jag på att missa det, det var verkligen inte menat att hitta! Detta ställe hittar folk som vet att det ligger just här, ryktesvägen. Vid gatuplan ser man ett skyltfönster som avslöjar namnet Gordon´s Wine Bar, men var är ingången? Jo, vi måste gå igenom en grind, ned för en trappa där vi hittar en mysig uteservering som också tillhör baren. Just idag öser regnet ned, men en härlig sommardag kan man verkligen trivas ute också.

   Jag ser en dörr, men ingen skylt om att det verkligen är detta ställe som ÄR Gordon´s Wine Bar. Men denna dörr utan skylt leder alltså till vinbaren, och vilken bar det är sen! De har vunnit flera priser för sin viner och här finns allt för gormanden. Goda ostar, charkuterier, kall och varm mat, tapas – allt detta i kombination med prisvinnande viner finns här i en underbar rustik miljö.

   

bild lånad från gordonswinebar.com
  


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s