Familjen i London

Min bror har bott i London sedan ca. 4 år tillbaka, det har med andra ord blivit några vändor hit. Varje gång jag åker till London upptäcker jag någon ny sida av staden. Nuförtiden känns London nästan som hemma. Vi brukar alltid bo på Columbia Hotel, ett enkelt men rent och fräscht hotell vid Hyde Park och Lancaster gate. Denna gång försökte jag boka nåt annat för att testa något nytt, men tydligen så tänkte resten av världen samma sak så det slutade med att vi ändå bokade in oss på vårt stammisställe, en kvarts promenad från Oxford Street. Nu avslöjar jag var i London det alltid finns rum till bra pris…Ibland känns det tryggt också att veta vart man ska och återigen en hemma-känsla som infinner sig.

Rummen på Columbia kan se väldigt olika ut, alla med heltäckningsmatta och knarriga golv. Denna gång kände personalen igen oss så jag och mamma fick ett extra fint rum. Kul att de anstränger sig att känna igen ens namn! Frukosten är värd att nämna också. Med utsikt över Hyde Park sitter man och njuter av en traditionell engelsk frukost med toast, marmelad och kaffe men det är inte allt. Man får även välja en valfri rätt med äggröra och bacon, omelett mm. Inget ovanligt på svenska hotell, men i England är det faktiskt ganska ovanligt med varm frukost. Av en slump så råkade min kompis och hennes mamma boka in sig till London på samma datum och i samma område. Vi möttes upp på en traditionelle engelsk pub som heter The Mitre och tog en öl, ett väldigt trevligt sammanträffande! Ann-Charlotte är även min bloggkollega, kolla in hennes härliga blogg Världen Väntar på http://varldenvantar.com  


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s