Abisko, sista etappen Lofoten

Nu är vi tillbaka i Abisko, Sverige igen. Förra gången sov vi bara över, men nu har vi haft två nätter på plats. Denna gång bodde vi på Abisko Guesthouse, vi fick ett eget litet hus med två sovrum, kök, badrum och ett tv-rum. Skönt att inte ha någon över sig som i Henningsvaer! Där var så väldigt lyhört och familjen ovanför klumpade runt som ett gäng elefanter… Men här var alltså tyst och lugnt. Dock så hade vi räknat med att få bada badtunna, det var lite därför vi valde detta istället för Mountain Lodge som vi bodde på tidigare, men den hade de tagit bort tyvärr… Boendet annars var slitet, kaffebryggaren sönder mm, men annars skönt med sitt eget hus. Men jag skulle ändå tipsa om att bo på Mountain Lodge om man ska bo i Abisko, som kostade lika mycket men bjöd på en god frukostbuffé och var fräschare.

När vi kom fram så var det väldigt fint väder, så vi passade på att se oss omkring Kungsleden, Lapporten och Abisko Canyon – där var hur fint som helst. Vi pratade med några lokalbor och märkte att en massa folk var påväg upp i linbanan, tydligen skulle alla på en samisk konsert högst upp på toppen. Jag och V åkte hem och bytte om till något varmare och chansade sedan på att kunna få tag på biljetter vi med. Och det gick! Det var fullbokat, men vi måste sett snälla ut. Det var en upplevelse, lite väl flummigt för vår del men ändå kul att vara lite spontan ibland. Blev en väldigt härlig kväll!

   

Andra dagen gick jag och V på vandringsleden Kungsleden. Den är tydligen hela 45 mil lång ungefär och den sträcker sig från Abisko i norr till Hemavan i söder. Vi nöjde oss med att gå 2,2 mil, det fick bannemig räcka! P.g.a att leden var väldigt stenig och full med rötter så tog det sin lilla tid, ca 5,5 timmar senare var vi tillbaka. Man var bra mör efter den promenaden kan jag säga, men ändå härligt att få röra lite på sig – kan ju aldrig skada! Nu är resan över på denna gång, det har verkligen varit ett äventyr och en härlig resa! Nu väntar vi på Kirunas flygplats, flyget är 2 timmar försenat… Men det är sånt man ta när man är på resande fot.  


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s