Gimsøysand, restauranger och en fisketur – Lofoten

Igår fick vi gjort mycket, i strålande väder och 20 grader varmt tog vi en tur med hyrbilen ned söderöver på Lofoten och avslutade kvällen med en fisketur. Vi har verkligen haft tur med vädret, jag trodde inte det skulle vara mer än max 12-15 grader här men det var fel! Det finns så väldigt mycket att göra, men tillslut enades vi om att ta en tur med bilen och se lite nya platser.

Vägarna är fina men smala, det är lätt att ta sig runt. När vi kom hit var det dimmigt så vi såg aldrig topparna på bergen, igår var det däremot helt klart så det var mäktigt att se bergstopparna klädda med snö. Vi hittade en fin vik på Gimsøysand med en liten fyr, väldigt pittoreskt!


När vi kom tillbaka till Henningsvaer så var det bara att svida om till en fisketur, vid Henningsvaer Rorbuer AS kan man åka med och fiska varje dag kl 18 sommartid, kostar NOK 700 per person (juli 2015). Skepparen vi hade var nästan omöjlig att förstå och lite smådryg, men som tur var gick det ok ändå. När jag frågade om de brukade få någon makrill så svarade han ”vi äter inte agn här”, lite lagom kaxigt.

Inte ens på havet var det kallt, jag som förberett mig med en massa varma kläder! Hur härligt som helst var det. Jag fick 4 sejfiskar, men de var tydligen för små så de kastades i igen…Tur för de firrarna! Grabbarna däremot fick en jättestor torsk och en stor sej, jättekul! Vi fick faktiskt med oss fisken hem, så ikväll blir det färsk fisk till middag.

Vi var och åt på en jättetrevlig restaurang häromkvällen, Fiskekrogen heter den. Det finns inte så mycket att välja på i Henningsvaer ska meddelas, men denna höll verkligen måttet! Väldigt blandat med folk, klädseln var allt ifrån skjortor till fleece… Färsk fisk var såklart på menyn, jag åt långa – jättegott! Chokladfondanten var inte att leka med heller. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s