Svolvaer och runtomkring – Lofoten

Dagen började med regn och mulet, men nu sitter vi på vår terrass i solsken med ett glas rosé. Det var såhär man drömde att det skulle vara, helt underbart!

Vi tog en sväng imorse till Lofotens museum i Kabelvåg medan det regnade , fick lära oss lite om fiskesamhället och fick se gamla ”rorbuer” som ser ut ungefär som sjöbodar. Efter det tog vi oss till Svolvaer, som är en huvudort och utgångspunkt för Lofoten, och fick lite tips på turistbyrån om valsafari och fisketurer. Jag blev också väldigt sugen att ta en ribbåttur på Trollfjorden, kolla in havsörnar och få lite fart på tillvaron! Tror nog det blir det på fredag, om jag får bestämma…Det finns väldigt mycket att göra här, känns som om fem dagar här kommer gå väldigt fort! Ikväll ska vi ut och äta på Fiskekrogen, en känd fiskerestaurang, ska bli mysigt.

  
  


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s