Henningsvaer – Lofoten

Nu är vi på plats i Henningsvaer på Lofoten, en mysig liten fiskeby. Ifrån Abisko tog det en bra stund att komma hit pga slingriga vägar och en maxfart på 60 km på de flesta vägar, så ca 5 timmar senare var vi framme till vår slutdestination! Vi bor i en jättefin lägenhet med havsutsikt, mitt på bryggan, stället heter Tobiasbryggan. Här fanns ingen reception, utan vi hade fått mejl med instruktioner om parkering och 2 koder till ytterdörren och in till lägenheten.

Här är verkligen vackert! Tyvärr är inte vädret det bästa just nu, dimmigt och regnigt, så vi ser inte riktigt alla höga berg som ska finnas här runt omkring. Men här uppe är det inte ovanligt med växlande väder, på sommaren blir det tydligen inte så mycket varmare än ca 15 grader. Den lilla byn påminner lite om Smögen på nåt sätt tycker jag, minus allt folk då! Ikväll har vi bara kollat oss omkring lite i byn och min alldeles egna hemmakock slängde ihop en pyttipanna med renskav, man får ta seden dit man kommer. Här ska vi bo i 5 nätter, känns som vi kommer trivas! Imorgon blir det att kolla in lite utflykter.

  
  


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s