Abisko – på väg till Lofoten

Nu var det dags för ännu en resa, denna gången bär det av till Lofoten! Det är en spännande destination för mig, verkligen ”outside my box”, men jag gillar det. Jag föredrar i vanliga fall lite varmare destinationer, men som sagt kul att utmana sig lite ibland.  Min svärmor har varit gullig och bokat och fixat allt för oss med denna resa, det som annars alltid brukar vara mitt jobb! Skönt att bara hänga med faktiskt och släppa kontrollen lite.

Vi flög upp till Kiruna och gjorde första stoppet i Abisko, Lappland. Från flygplatsen tog det ca 1,5 timme, ganska dåliga vägar. På vägen såg vi en ren, det första vi gjorde! Väldigt exotiskt och välkomnande. Vi bodde på Abisko Mountain Lodge, såg inte mycket ut för världen men rummen var fina iallafall. Dock så stängde restaurangen väldigt tidigt, kl 20.30, så vi fick hasta i oss en fisksoppa och ett glas vin. Stället kryllade av hurtbullar, jag var nog den enda med ”vanliga” kläder som jeans och en kofta, alla andra hade friluftskläder på sig… Tur jag har med mig lite annat, så jag kan smälta in.

  


En reaktion på ”Abisko – på väg till Lofoten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s