Grottorna i Nerja

Idag har vi besökt Cueva de Nerja, Europas största grottsystem.  Grottorna i Nerja är oerhört imponerande, de är i öppna delar och alltså inga trånga obehagliga passager utan består av mestadels stora salar. Grottorna upptäcktes inte förrän 1959 av småpojkar som var ute för att jaga fladdermöss. De insåg vilken oerhörd upptäckt de gjort och via deras lärare så blev detta snart en stor nyhet och riksangelägenhet. Från 1961 så har grottorna visats för allmänheten.

Från Nerja centrum tog det ca. en kvart, det var tydligt skyltat hela vägen. Det kostade EUR 9 i inträde och grottorna har öppet kl 10.00-13.00, kl. 16.00-17.30 (juni 2015). Bilderna kan inte riktigt göra den rättvisa, den måste ses helt enkelt!  

    


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s