Connemara – kargt och genuint

Månlandskap, små kompakta hästar, torv och det iriska språket. 

Det enda jag visste om Connemara innan jag besökte platsen var hästrasen. Denna lilla tuffa ponny kom ursprungligen från Norden och vikingarna och tålde det hårda klimatet på den irländska västkusten så bra att den överlevde 1800-talets svält mm. Jag fick lite kalla blickar när vikingarna nämndes, shame on me som är svensk… Väl i området Connemara ser vi inget annat än slätter så långt ögat kan nå. En regnbåge dyker upp, vädret skiftar från regndroppar ena sekunden till sol den nästa. Vi får uppleva ett stycke irländsk historia, musik och även testa på irländsk dans. Inte så lätt!   

Efter en dag med mycket frisk havsluft får vi även testa på irländska sporter. Hurling var som en blandning mellan brännboll och bandy – riktigt kul! Gaelisk fotboll däremot var lite märklig; som fotboll, handboll och basket på samma gång. Denna dag har vi verkligen fått uppleva ett annorlunda men äkta Irland. Innan vi åker hem hinner vi med ytterligare en whiskeyprovning och jag börjar så så smått vänja mig vid smaken. Jag lämnar Irland med låten ”Galway girl” ringandes i öronen, hit vill jag tillbaka.   


3 reaktioner på ”Connemara – kargt och genuint

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s