En touch av Galway

Vi vaknar upp till strålande solsken, vilken tur vi som ska spendera hela dagen utomhus! Den lilla staden har precis vaknat till liv och vi beger oss till den lokala marknaden. Vi ska få gå en såkallad ”Food Tour, around the market place”, kan verkligen rekommenderas. Väl på plats på marknaden doftar det en blandning av nybakta bagels, kryddig indisk mat, bakverk och sushi. Byn är känd för sina ostron och fisk från Atlanten. De lokala säljarna på marknaden är riktiga karaktärer; ostronhandlaren hade döpt sina ostron som vi fick äta ”this is Shelly, this is Alison”, vi höll på att kikna av skratt! Och doughnuthandlaren var från New York, såg ut som en docka och berättade gärna historier om sitt liv. Och hans doughnuts var som mjuka underbara ting; varma, sockriga med kakao och så färska att de nästan föll isär när man åt dem…ljuvliga, och jag är inte ens så förtjust i doughnuts!  Vi fick även prova goda ostar, små bakverk och en massa annat; en riktig matfest.  


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s