Från Dublin till Galway

Igår var vi på ett helt fantastiskt ställe och åt middag – Christ Church i Dublin. Det är en mäktig kyrka, som fortfarande används som en kyrka, men som igår var helt omgjord för att ta hand om middagsgäster för över 100 personer. Musiken och akustiken var helt underbar, går nästan inte att beskriva.


Idag lämnade vi Dublin efter några intensiva men härliga dagar, målet är nu Irlands västkust och Galway. Men innan vi sa hejdå till Dublin så var vi såklart tvungna att besöka Guinness museum och brygger. Det är Irlands största turistatraktion och det hör liksom till. Vår guide berättade att Guinness kallas ”mothers milk” på Irland, ett talesätt säger att en irländare kan gå förbi 10 nakna kvinnor för att nå sin guinness – det säger väl en hel del…

Enligt min uppfattning så var detta ställe mer ett museum än ett bryggeri, bakom kulisserna så fanns även fabriken men det var inget man fick se något av. På 4:e våningen fanns deras Guinnes Academy där man fick lära sig hälla upp sin egen Guinness, riktigt kul! På bilden ovan ser ni resultatet av min alldeles egna. Jag orkade dock bara dricka hälften, känns ju som en hel middag! Egentligen är nog Irland inte riktigt mitt land; jag gillar inte whiskey, jag gillar inte öl… Men det finns ju så mycket mer i Dublin såklart, som t.ex. atmosfären, pubkulturen, hur nära och central stadskärnan verkligen är mm.

Resan från Dublin till Galway tvärs över landet tar inte mer än ca. 2 timmar med buss, lika lång tid med tåg (det finns inga snabbtåg på Irland). Vi gjorde ett stopp för lunch på mitten av resan så det kändes inte långt alls. Nu är vi framme och jag märker redan en skillnad, känns spännande att se en annan del av Irland än ”standard Dublin”, även fast det inte är så tokigt det heller. Men den gröna ön ser man inte mycket av i Dublin – man får ta sig utanför stan. Får se vad Galway har att bjuda på!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s