Turist för en dag – Köpenhamn

Igår var vi tvättäkta turister; vi strosade runt på Ströget, kollade i butiker, tog en båttur på kanalerna och satt i Nyhavn på en uteservering. Jag har varit i Köpenhamn väldigt många gånger, men jag hade faktiskt aldrig åkt en kanalbåt någon gång. Trots att vädret inte var som SMHI hade lovat, 20 grader och sol, så var det iallafall uppehåll och lite dis så helt ok. Båten hoppade man på i Nyhavn, där köpte man även biljetterna. Båtturen tog sedan ca. 1 timma.   Nyhavn är ju egentligen väldigt litet när man tänker efter, men trots det har den lilla gatan väldigt mycket charm. Lite slitet, lite robust, väldigt mycket Danmark.  Efter båtturen tog vi oss varsin Irish coffee för att värma upp oss lite, då sken solen upp litegrand och vi hade det väldigt mysigt spanandes på folklivet.   

Efter alldeles för mycket shopping; skrymmande inredningsgrejer på Illum, så svidade vi om på hotellet och gick till restaurangen Peder Oxe och åt middag. Peder Oxe känns som svenskarnas ställe, mycket turister och de lever nog mycket på sitt rykte. Restaurangen är som namnet avslöjar känd för sitt kött, det var gott men inte så mycket mer. Efter maten så flyttade vi ut till deras uteservering då vi tyckte det var kvavt och varmt (kan ha att göra med att vi var sena och sprang till restaurangen), där gjorde vi slut på resten av vinflaskan, lite ostar och glass. Blev en väldigt trevlig kväll! 


4 reaktioner på ”Turist för en dag – Köpenhamn

    1. Tack för tipset, vi åkte förbi ett område med båten som såg riktigt trevligt ut med street food. Det får jag ta nästa gång 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s