Nice stad

Nice har alltid kommit lite i skymundan av sina mer flådiga grannar Cannes, St Tropez, Monaco mm. Innan jag kom hit hörde jag av väldigt många att ”Nice är bara en stad man utgår ifrån, finns inte så mycket att se”, men jag håller inte riktigt med! Det är andra gången jag besöker staden och jag gillar verkligen Nice. Gamla stan i Nice påminner lite om Italiens trånga gränder, och även maten har influerats av Italien.

Då vi ville visa grabbarna runt på deras första besök i Nice så började vi med en tur upp i bergen. Precis vid ena änden av strandpromenaden finns en maaasssa trappor upp till en fin utsiktsplats och en park, väl värt ett besök!

Bara att strosa runt i Gamla stan är också väldigt mysigt med alla små gränder. Vi åt lunch på mitt och min kompis favoritställe när det gäller musslor; Le Clocher. Inte så fasligt dyrt och väldigt gott! De har andra grejer på menyn än musslor, men det är ju Le Moules Frites de är kända för.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s