Nerja stad

Vi bor i ett jättefint hus, bokat genom http://www.nerja-uthyrning.se. Vi hade aldrig bokat hus förut så det var ju en djungel av bokningssidor. Hade ju hört talas om en hel del bluffsidor där personer som hyrt och betalat allt i förväg sedan blev lurade och när de väl var på plats så fanns det inget hus…Men denna sidan var jättebra och seriös. Huset var där och det såg ut precis som på bilderna! Området hette Punta Lara, med utsikt över berg och hav.

     

Nerja stad låg ca 10 minuter med bil från Punta Lara, en väldigt mysig liten stad. I slutet av centrum låg även stranden Burriana, där vi hängde två av dagarna. Nerjas hjärta är ”Balcon de Europa” som är en fin utsiktsplats och med det fullt av turister. Förr var det ett fort och till för att hålla britiska pirater borta. Men nu är det alltså en vacker plats med gott om uteserveringar, restauranger och butiker. Mysigt att bara strosa runt!

      

Vi gick in på en av alla restauranger, bara sådär, och det visade sig var en fullträff! Restaurante Benitez hette den, kan varmt rekomnenderas. Jag hade fått tipset att äta en fiskrätt som heter Zarzuela från min moster som ofta är i Spanien – kan bara säga att det var nåt av det godaste jag någonsin ätit! Min sambo höll med, och han är en kräsen typ 😉 Så är ni i krokarna bara MÅSTE ni äta Zarzuela på Benitez. Det var en fiskgryta med alla skaldjur man kan tänka sig och en gudomlig sås till… Mums!

      


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s